După ce data trecută am luat la pas noile trasee turistice de la Gura Humorului, astăzi ne întoarcem tot în orășelul aflat la aproximativ 35 de kilometri de municipiul Suceava, pentru a vă povesti despre alte două investiții importante: Parcul “Satul Hobbiților” și Parcul Fântânii.

Primul va fi un loc de joacă pentru copii, cu căsuțe acoperite cu pământ și înierbate, precum cele din romanele de fantezie scrise de JRR Tolkien, “Hobbitul” și „Stăpânul Inelelor”.

În al doilea parc, cum o spune și numele, vedeta va fi o fântână cu luciul de apă de aproape 3.000 de metri pătrați, o fântână arteziană muzicală cu jeturi de până la 35 de metri înălțime.
“Zic eu că nu prea mai există fântâni de genul ăsta în România”, spune mândru, și are și de ce!, primarul Marius Ursaciuc. “Nu se ridică la nivelul celei de la Bellagio, dar e frumoasă. Și e frumoasă că e a noastră și e aici, în Gura Humorului, în Suceava, în Bucovina”, completează edilul.

Practic, prin cele două parcuri, realizate cu fonduri europene, se va extinde parcul dendrologic Ariniș cu încă 7,5 hectare.

AM FOST ÎN SATUL HOBBIȚILOR

Noi am fost la Gura Humorului să vedem stadiul lucrărilor, iar cel puțin în “Satul Hobbiților” în câteva luni se va tăia panglica. De altfel, toate investițiile vor fi gata până la sfârșitul acestui an, dau asigurări autoritățile.
Tot lângă căsuțele inspirate din cărțile creatorului “Stăpânului Inelelor” va fi și o cetate a hobbiților, ne spune Ionela Ghișovan, cea care se ocupă de administrarea Complexului Ariniș. În cetate, vor fi zone de cățărat, tobogane și fel de fel de jocuri pentru cei mici.

Activități pentru copii, de la ateliere de creație la proiecții de filme, vor fi organizate cât e ziua de lungă și în cele cinci case de tip hobbit.

TEREN DEGRADAT transformat în OBIECTIV TURISTIC

Și la Parcul Fântânii se lucrează de zor. Materialele pentru fântână au fost deja recepționate, iar în câteva luni vom putea vedea cu toții transformarea unei suprafețe de zeci de mii de metri pătrați de teren degradat (neproductiv) într-un obiectiv turistic.

E șantier încă, e drept, însă VESTEA BUNĂ este că se construiește. Și la baza pârtiei, și sus, la foișorul de observare, și în Parcul Ariniș.

La Humor va fi și cea mai lungă pistă de tubing din România și, de asemenea, pe lista investițiilor sunt cuprinse printre altele un labirint verde pentru copii și piste pentru biciclete și skateboard.

A, era să uit de popicărie. Pe amplasamentul vechii popicării de la Gura Humorului, în Parcul Ariniș, este aproape de finalizare una nouă. “Va fi o popicărie cu două piste. Diferența între popicărie și bowling este că popicele sunt așezate în romb și nu în triunghi ca la bowling și bila este mult mai mică. Vom avea și cinci mese de șah în interior”, vine cu informațiile suplimentare Ionela Ghișovan.

Nu trebuie însă să așteptați ca toate aceste investiții să fie finalizate pentru a veni la Gura Humorului. Aveți ce face: de la drumeții pe noile trasee turistice, dar și celelalte trasee montane (pentru cei mai experimentați), la plimbări cu bicicleta prin Ariniș (pot fi închiriate chiar din parc), cu ATV-urile (le găsiți în zona pârtiei, dar și spre Voroneț), parc de aventuri, zone de cățărat, turn de escaladă, tiroliană peste râul Moldova, teren de mini-golf… și cu siguranță lista poate fi completată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *