Ce chestie! Abia când am editat acest vlog, ne-am dat seama că am fost exact 12 spre “12 Apostoli”. Nimic regizat. Pură coincidență. Da’ faină, nu?

Bun, să le luăm pe rând. Destinația, așa cum am mai scris mai sus: Rezervația 12 Apostoli (PN-K).

Plecarea pe traseu e din Gura Haitii, la aproximativ 25 de kilometri de Vatra Dornei. Am lăsat mașinile chiar la ieșirea din localitate, unde sunt și panourile cu Parcul Național Călimani, iar de acolo pe jos, pe drumul forestier (cel din dreapta). Traseul e marcat cu bulină albastră.

A, important de precizat, în grupul nostru de 12 erau și trei copii.

Sunt aproximativ 11 kilometri până la cei “12 Apostoli”, traseul dus-întors durează în jur de 5-6 ore.

La întoarcere, noi am ales un alt traseu, prin Poiana Pietrele Roșii, puțin mai lung, dar foarte fain și accesibil – marcaj bulină roșie.

Am grăbit puțin pasul când ne-am dat seama că norii începeau să se adune amenințător. Un fulger mai îndepărtat, un tunet…. Adrenalina a crescut mai mult, când pe telefonul lui Cristi a intrat un mesaj RO-Alert: COD ROȘU de ploaie, între 17:15 și 18:15, 40 de litri pe metru pătrat.

Cum a continuat aventura, vezi în vlogul nostru.

N-a fost chiar așa dramatic, am mai pus eu puțin suspans în bătaia degetelor pe tastatură, dar ce pot să-ți spun sigur: a fost al naibii de frumos!
Și cu gașca și peisajele… TOT. Și micul dejun la Satu Mare (Crucea), la părinții Antoanelei, și prajiturile de casă și siropul de brad… Tot la vlog te trimit, dacă ești curios.

Recomandări

• Purtați încălțăminte adecvată.
• Să aveți în rucsac apă suficientă și o pelerină de ploaie, vremea în Călimani este imprevizibilă.
• Întoarceți-vă de pe traseu înainte de lăsarea întunericului.
• Citiți panourile de informare. Sunt informații interesante. Memorați în telefon și nr. de la Salvamont (să fie, să nu trebuiască!)
• Nu vă abateți de la traseu. Urmăriți marcajul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *