Andreia și Ionuț Chiperi (HaiHui in doi) au renunțat la job-uri, la apartament, la creditul pe 30 de ani, și-au făcut bagajele și, cu o cameră video după ei, au plecat să cutreiere lumea La aproape trei ani din momentul în care s-au decis să-și ia lumea-n cap, au spus tot într-un interviu #cevaltceva în redacția Monitorului de Suceava.

“A fost groaznic…” Cinci nopți a stat Ionuț într-un spital din Bali, iar Andreia a fost la un pas să renunțe în Cambodgia. “Ce-a fost în capul nostru?!”, și-au spus cei doi la câteva luni după ce-au plecat în aventura vieții lor. Au trecut aproape trei ani de când călătoresc #HaiHuiindoi, sunt printre cei mai cunoscuți vloggeri de travel din România (suceveni amândoi) și ne-au povestit o grămadă de lucruri interesante (totul în acest video!!!!!!!!!!!!!!)

Au peste 130.000 de abonați pe YouTube și de aproape trei ani de zile și-au luat lumea-n cap, la propriu, și și-au transformat viața într-o vacanță. În octombrie 2018, soții Andreia și Ionuț Chiperi, ea din Solca, el din municipiul Suceava, corporatiști de ani de zile în București, și-au vândut apartamentul din Capitală, luat cu credit pe 30 de ani, au lichidat evident și creditul, și-au făcut bagajele și au plecat.

Mai întâi prin mai multe țări din Asia de sud-est, apoi în SUA, unde plănuiau să stea doar o lună, dar pendemia i-a “ținut” un an, după care au ajuns în Costa Rica, Mexic, Columbia, Insulele Galapagos, Ecuador… iar săptămâna trecută, în redacția Monitorului de Suceava.

“Noi ne-am săturat oarecum de viața pe pilot automat de la Bucureșțti, program de la 9.00 la 18.00, două ore pierdeam pe drum în trafic, de acasă până la birou și invers… Ne-am dat seama că trăim mai puțin pentru noi și mai mult pentru obligații, responsabilități… “, începe Andreia. Simpaticii soți Chiperi povestesc că declick-ul s-a produs în Bali, unde au fost în luna de miere și unde “ne-am dat seama că aici e paradisul”. Și așa a început tot. “Cum facem noi să nu fim limitați la doar cele 2-3 săptămâni de vancață/concediu pe an? Cum ar fi dacă…?” – “La început nici nu știam să filmăm, să edităm, să vorbim în fața camerei” “Ne luăm vacanță un an de zile – și-au spus inițial Chiperii – și după… mai vedem”. Ori, ori.

„Ne întoarcem la viața de dinainte sau continuăm să colindăm lumea întreagă” Au trecut aproape trei ani de atunci și tocmai se pregătesc să o ia din nou din loc spre noi și noi destinații de pe mapamond, pe care mulți dintre noi le vedem doar la televizor. Sau pe YouTube, dacă vreți, chiar pe canalul celor doi. Cu doar un click te duci cu ei, când vrei!, seară, zi, iarnă, vară, din Bali până în New York. Virtual. Prin imaginile pe care le filmează și le postează apoi editate, sub formă de vloguri, pe YouTube. Și uite așa au ajuns să aibă o comunitate de peste 130.000 de oameni care s-au abonat la canalul lor. Și să câștige bani din vlogging (asta nu de foarte mult timp), bani din care reușesc să acopere costurile excursiilor lor. costurile excursiilor lor. “La început nici nu știam să filmăm. Nu știam să edităm, să vorbim în fața camerei. A fost o provocare uriașă”, spun cei doi, mărturisind cum Andreea a plâns chiar la primul video.

“Acum a devenit ca un job. Noi postăm în general o dată la două zile și e destul de solicitant. Dar ne face plăcere”, completează cei doi vlogeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.